Cantabria és una regió tradicionalment pesquera i granadera. Per això la majoria dels seus plats típics giren al voltant a aquests dos sectors.
En quant receptes pesqueres, entre altres coses podem nombrar la Lubina con frutas, Sardinas a la Sartanderina i Rape de Cantabria.
En quant receptes ramaderes, podem destacar entre altres el Conill en Escabeche, Solomillo a la Crema i Xai a la Montañesa.
Com no Cantàbria també te uns extraodinaris postres típics, per exemple los Sobaos Pesiegos, las Quesadillas Pasiega i las Rosquillas dobles de Santander.
Conill en Escabetx
Un conill
Sal i pebre
Oli
4 pastanagues
2 cebes
6 dents d'all
3 fulles de llaurè
2 cullerades de orenga
¾ got de vinagre
1 got de vi blanc
1 got de oli
Pebre negre en gra
4rodantxes de llimona
Preparació:
Tallar el conill en troços i condimentarlos amb sal i pebre. Saltejar en oli calent a foc fort. Retirar i col·locar en una olla. Afegir les pastenagues tallades a tires fines, les ceves en rodantxes fines, els dents de all, el llaurè, l'orenga, el vinagre, el vi blanc i l'oli. Saltar-los en oli calient a foc fort. Retirar i col·locar en una cassola. Condimentar amb sal i pebre negre en gra. Deixar hervir amb l'olla tapada fins que el conill estigui tendre i les verdures cuites. Afegir les rodantxes de llimona i deixar el foc una estona més. Afegir aigua quan sigui necessari. Retirar i servir fred.
No hay comentarios:
Publicar un comentario